Stručni pregledi vida

Optometrija i stručni pregled vida

U poslovnicama Optike FOKUS svakodnevno vršimo stručne preglede vida. Preglede koje radimo prema najvišim strukovnim i svjetskim standardima radi stručno školovano osoblje.

Optometrija

OPTOMETRIJA je uža grana oftalmologije koja se bavi detaljnijim refrakcijskim problemima vezanim za vaše oči. To je zanimanje koje odavna postoji u Europi i svijetu a sada i kod nas, iako još nije javnost dovoljno upoznata sa mogućnostima koje optometrija pruža. Optometrija je specijalnost čija je glavna zadaća korekcija vida.

Optometristi vam mogu pomoći ako ste kratkovidni (myopia) ili dalekovidni (hypermetropia), ako imate astigmatizam ili staračku dalekovidnost, te ako imate strabizam.

Nakon pregleda, kvalitetno obavljene refrakcije, optometrist će vam preporučiti adekvatno pomagalo bilo da su to naočale ili kontaktne leće, dati savjete oko korištenja i primjene.

 

Optometrist može prepoznati i određene bolesti kao što su upale (npr. konjuktivitis), vaskularizacije kao i probleme nakon operacije LASIK-om (tzv. HAZE komplikacije). Optometrist ih ne smije liječiti, već oboljele osobe treba uputiti oftalmologu.

Optometristi su stručnjaci koji su školovani da izvrše pregled vida, otkriju razne abnormalnosti, te prepoznaju moguće bolesti oka.

STRUČNI PREGLEDI

Ponedeljak – Petak

08:00 – 13:00
17:00 – 20:00

Optometrija

Pin It on Pinterest

Share This